Smertehåndtering

hjælp til smertehåndtering

Langvarige og kroniske smerter

Langvarige smerter dræner hele dit system, så derfor er det vigtigt at finde en måde at håndtere kroniske smerter på.

Mærker du daglige smerter i f.eks. ryg og nakke, så ender din dagligdag meget let med at blive lang og sej at komme igennem.

Kroniske og tilbagevendende smerter fører ofte til ualmindelig træthed, og følelsen af smerte kan sprede sig til hele kroppen. Smerterne og trætheden har det med at stjæle din energi. Du stoppes i lysten til at deltage i de ting, der faktisk gør dig godt og bringer dig glæde.

Din psykiske tilstand forandrer sig og kan føre til yderligere blokeringer i hele dit system. En ond smertecirkel kan være svært at bryde alene.

Ud af den onde cirkel

Jeg arbejder med en række metoder og teknikker, der kan hjælpe dig til at komme ud af cirklen og dine smerter. Samtale og daglig mental træning, samt fokus på aflastning af kroppen vil gavne både din fysiske og din psykiske tilstand. Du får hjælp til at leve dit liv på bedst mulig vis.

Det kræver en særlig indsats at leve med kroniske smerter, og det er du nødt til at forholde dig til. Omverden kan ikke se hvordan du har det, så du må selv finde frem til den måde, hvor du kan have det bedst. Det er her jeg kan, og meget gerne vil, hjælpe dig på vej og i mål med den bedste måde at håndtere dine smerter på.

Smerterne står i vejen for hverdagens overskud

Smerter fylder rigtig meget, når de presser sig på i hverdagen.

Om det er ondt i hovedet eller gigtsmerter i flere af kroppens led, kan det være svært at bryde den onde og selvforstærkende smertecirkel. Når konstante smerter bliver en del af din hverdag, når dine daglige aktiviteter og sociale arrangementer, bliver livet til tider noget surt og dine smerter bliver endnu værre.

Taber modet

Selvom du er sygemeldt fra dit job, eller du kun arbejder få timer om dagen, så er der stadigvæk mange ting, man i hverdagen bliver nødt til at forholde sigt til. Selvom du har smerter, skal børnene stadig passes, huset skal gøres rent, aftensmaden skal laves og opvaskemaskinen tømmes.

Måske får du ikke den rette hjælp til hverdagens praktiske gøremål, og det ender med at tage modet fra dig.

”Jeg er blevet mere bevidst om at sætte grænser for mig selv, at mærke efter indeni hvad jeg gerne vil og at give udtryk for dette”

Samtale i et fortroligt rum

Via samtale og dialog i et fortroligt rum går vi konkrete hverdagssituationer igennem, og du får en anden indsigt i de fysiske og mentale ressourcer du har.

Det kan være at du har lagt din træning på hylden, og accepteret at motion efterhånden er en saga blot.  I vores samtaler får du redskaber til at komme på den anden side af smerte-barrieren og kan udfolde dig mere frit.

Det er vigtigt at du får stoppet den onde smertecirkel og får hjælp til at komme tilbage til livet.

Ikke blot en standard løsning

Jeg arbejder til dagligt med udfordringer som dine, og har en række af muligheder at tilbyde dig. Ikke blot en standard løsning, men specifikt en række muligheder der kan gavne dig og dine udfordringer

Uoverskueligt og alene følelsen

Små ting har det med at bliver uoverskuelige, fordi smerterne tvinger dig til at lade tingene ligge. Opvasken må blive stående, vasketøjet blive liggende, og festen på lørdag er slet ikke til at tænke på.

Smerterne tager på dine kræfter, du har ingen energi til det sjove i livet og du må lade din familie og venner passe sig selv.

Der er ikke mange der forstår hvordan du har det, og hvorfor du har svært ved at give dem mere af dig og alt det gode du har – selvom du hellere end gerne vil.

Den dårlige samvittighed

Din dårlige samvittighed bliver en stor belastning for dig. Der er så mange ting du gerne vil, men efterhånden ikke kan holde til. Bare det at lave en middag eller tage en tur til byen kan være en stor udfordring, og du føler dig mere og mere alene med din smerte.

Symptomerne er kendte, og de medfølgende frustrationer og fortvivlelse er en helt naturlig følge af det overskud, du på grund af dine smerter mangler.

Den mentale smerten

Smerterne har det med ikke absolut at blive mindre af, at du bliver hjemme. Smerter har en fysisk og bestemt også en mental dimension.

Det kan være, at du faktisk får det bedre af at tage på ferie med familien, få nye input og være sammen med dine kære.

En af mine seneste klienter fortæller, at han har været ude at danse en hel aften, selvom han faktisk er ret så plaget af rygsmerter. Selvom man skulle forvente det modsatte, så er han næsten smertefri i ugen efter.

At finde den rette vej og struktur

Det kan være svært at spå om kroniske smerters natur. Dine kolleger, venner og familie vil ikke altid kunne forstå hvad der foregår – og det behøves de heller ikke. Det vigtigste er, at du finder den rette vej for lige netop dig.

Det handler om at finde den rette struktur, og gennem både fysiske og mentale øvelser at ændre din hverdag, så du styrer smerterne og smerterne ikke styrer dig!

At slippe unødvendige spændinger og bekymringer er en stor del af det, der kommer til at hjælpe dig.

”Det der har virket bedst er, at finde ud af hvad der gør mig glad og at jeg har fået struktur over min hverdag – og uanset hvor træls det hele føles, så skal det nok gå…”

Kontakt mig

Hvis du er nået dertil, hvor dit liv efterhånden kun drejer sig om at kunne udholde smerter, så kontakt mig gerne.

Det bedste jeg ved, er at kunne hjælpe mennesker som dig videre til et bedre liv.

Individuel smerte

Jeg tilbyder individuel håndtering af din situation med dine smerter.

Hvis du ikke er helt sikker på om det er noget for dig, kan du læse mere om individuel smertehåndtering ved at klikke på knappen herunder.

Smerter på HOLD

Jeg afholder smertelindring og håndtering på hold basis. Her kan du komme med de udfordringer du har og dele eller blot være sammen med ligesindede.

Læs mere på siden for smerter på hold